ZONGULDAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Artırılmış ve Sanal Gerçeklik Uygulamaları Geliştirme Eğitimine Katılan Öğretmenler Sertifikalarını Aldı

Artırılmış ve Sanal Gerçeklik Uygulamaları Geliştirme Eğitimine Katılan Öğretmenler Sertifikalarını Aldı

Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında imzalanan ve Sibel TEMLİ tarafından yürütülen “Öğrenilmesi Zor ve Soyut Kavramlar İçeren Konuları Artırılmış ve Sanal Gerçeklik İle Zenginleştirme Becerileri Kazandırma” isimli Teknik Destek Projesinin ikinci grup eğitimi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda 02-07 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Pervin TÖRE’nin açılış konuşmasıyla başlayan eğitimler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özdemir tarafından verildi.


Zonguldak merkez ve ilçelerdeki ortaokullarda görev yapan fen ve teknoloji, matematik, bilişim, sosyal bilgiler ve ingilizce branşlarından olmak üzere toplam 26 öğretmenin katıldığı eğitim, günde 6 saat olmak üzere toplam 6 gün sürdü.

Eğitimde; Artırılmış (AR) ve Sanal gerçeklik (VR) kullanımı, faydaları ve eğitim ortamlarına getirdiği fırsatlar, Kullanılan AR ve VR uygulama örnekleri, AR ve VR görüntüleme aygıtları (Mobil aygıtlar, 3D Sanal Gözlükler, kafaya takılabilen görüntüleme aygıtları, Cardboard, Haptik Cihazlar), 3D Modelleme yazılımlarının (3DMax, Photoshop, SketchUp, TinkerCad vb.) tanıtımı, AR ve VR ortamları için TinkerCad ve SketchUp Free ile 3D Model Tasarımı, Unity3D programının temel Seviyede kullanımı, Unity ve Vuforia ile AR uygulamaları geliştirme, TinkerCad ile tasarlanan 3D modellerin AR ortamına aktarılması, AR etkinlik kitaplarının tasarımı, görsel programlama aracı ile AR uygulamalarına etkileşim özellikleri kazandırma, Oculus eklentisi ile VR Uygulaması geliştirme adımları, TinkerCad ve Skechup ile tasarlanan 3D modellerin VR ortamlarına aktarılması ve son olarak görsel programlama aracı ile VR uygulamalarına etkileşim özellikleri kazandırmak konuları ele alındı.

Eğitime katılan öğretmenlerimizden Serhat ORDU şunları söyledi; “Gerçek dünya ile sanal dünya arasında bağlantı sağlayarak “gerçek” üzerine eş zamanlı olarak ses, video veya 3D gibi dijital içerik bindirip gerçeği gerçekten daha fazlası haline getirebilme olanağı sağlayan bu teknoloji biz eğitimciler için bulunmaz bir fırsat. Öyle ki öğrenmenin sağlanabilmesi için öğrenciler üzerinde uyandırdığımız ilgi, merak ve heyecanın yanı sıra ne kadar çok duyu organını uyarabilirsek o kadar öğrenme kalıcı hale gelir. AR ile hazırlanmış ders materyalleri öğrenenlerin ilgi ve motivasyonunun olabildiğince üst düzeye çıkarabilir. Bizlere bu eğitimle AR materyali üretme fırsatı verildi. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Eğitimde öğrendiğim bilgileri öğrencilerimle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”

Bir başka katılımcı öğretmenlerimiz olan Hale Hitit AKDENİZ ise şunları söyledi; “Dolu dolu geçen 6 günlük eğitim sonunda zihnimde bir sürü yeni pencerenin açıldığını ve bir öğretmen olarak motivasyonunum oldukça arttığını söylemek istiyorum. Artırılmış ve Sanal gerçeklik uygulamalarını öğrencilerim ile tanıştırmak için sabırsızlanıyorum. Bu projenin planlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkürler. Özellikle ilk dersten son derse kadar büyük verim almamıza sağlayan Doç Drç Muzaffer ÖZDEMİR hocamıza”

Eğitim, projeye katılan öğretmenlere verilen sertifika töreniyle sona erdi.

 

Meşrutiyet Mah. Gazipaşa Cad. Hükümet Konağı No.30 Kat.3 Zonguldak - 0 372 280 67 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.