ZONGULDAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018 – 2019 eTwinning Okul Etiketi Ödülleri

2018 – 2019 eTwinning Okul Etiketi Ödülleri

İlimizden  7 okul eTwinning okulu ilan edildi.

 

Brüksel’deki Merkezi Destek Servisi tarafından bu yıl ilk defa uygulanan, okul seviyesinde yapılan çalışmaları tanımak için eTwinning Okul Etiketi adıyla yeni bir etiket başvurusu başlatılmıştı. Çeşitli kriterleri sağlayan okullar, sistemden belirlenerek adaylık süreçleri başlatılmıştı. 

Yapılan başvuruların titizlikle değerlendirilmesi sonucunda;                      

Avrupa’dan 1211, Türkiye’den 179, ilimizden de 7 okul bu etiketi kazanmıştır.

                                              

eTwinning okulu girişimi yenilikçi ve istekli öğretmenlerin okullarında projelerle bir bağ kurmasını, eTwinning faaliyetinin okullarda yaygınlaşmasını ve okul idarecilerinin de süreç içerisinde yer almasını hedeflemektedir. Bu girişim ile okulların birbiri ile yarışmasından ziyade kendilerini geliştirmesi amaçlanmıştır. Bu süreçte uluslararası projeler yapan okullar, eTwinning okulu olmaya hak kazanmışlardır. Ayrıca bu okulların internet güvenliği (eSafety) konusunda farkındalıkları da vardır.

 

 

Ödüllendirilen okula yönelik faydalar

Bu süreç, okulların diğer okul yönetimleriyle iletişime geçmesini ve okulların görünürlüklerinin artmasını sağlayacaktır. Seçilen okullar, kendi ülkelerindeki ve yurtdışındaki diğer okullarla karşılaştırıldığında kendi okullarının durumunu görebilecek ve aynı zamanda diğer okulların da eTwinning projesi yapmasınını teşvik edecektir.

 

eTwinning okulu olarak seçilen okula plaket, bayrak, sertifika, web sitesi için dijital rozet, bültende yer alma gibi ödüllerin verilmesi planlanmaktadır. Bu girişimde eTwinning okulu olarak seçilen okullar, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uluslararası toplantılara davet edilmesi planlanmaktadır.

 

İlimizden bu etiketi almaya hak kazanan okullarımız:

1. Çaycuma Çomranlı İlkokulu

2.Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi

3.Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi

4.Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

5.Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu

6.Ereğli Çayırlı İlkokulu

7.Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi

Meşrutiyet Mah. Gazipaşa Cad. Hükümet Konağı No.30 Kat.3 Zonguldak - 0 372 280 67 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.